Dato: 15.05.2014
5 tips til Sociale Medier for virksomheder
For langt de fleste virksomheder på især B2C markedet er der klare fordele ved at have en aktiv tilstedeværelse på sociale medier. Det er dér kunderne befinder sig og bruger meget af deres tid, så derfor er det en oplagt mulighed for at markedsføre dit brand og dine produkter.
Der er uendeligt mange ting du kan gøre for at styrke dine sociale aktiviteter, men i dette blogindlæg sætter vi fokus på, hvordan du kan øge chancen for at få både gensalg og nysalg, øget troværdighed og et stærkere image ved at følge disse 5 vigtige trin.
En af de helt store fordele ved at være på sociale medier er, at du nemt kan øge trafikken til din hjemmeside, eksempelvis til din webshop. Når du deler en underside, der omhandler et nyt produkt på fx Facebook, vil den blive eksponeret for mange af dine følgere. Da mange af dine følgere sandsynligvis er nuværende eller tidligere kunder, så kan du øge chancen for gensalg ved at fortælle dem om nye produkter, services, events eller konkurrencer. Det er jo langt fra sikkert, at tidligere kunder selv holder sig opdaterede på din hjemmeside, men hvis de ofte bruger sociale medier, kan du nå dem der i stedet.
Du kan også få trafik til din hjemmeside fra potentielle kunder - også selv om de ikke følger dig på sociale medier, og derme øge chancen for nysalg. Den ene mulighed for dette opstår, hvis dine eksisterende følgere deler eller kommenterer et af dine opslag, for så kan deres netværk også se det og klikke på det. Den anden mulighed er, at du kan betale dig til større synlighed hos din målgruppe med annoncer. Facebook og LinkedIn er nogle af de mest populære:
- Læs mere om Facebook annoncering
- Læs mere om LinkedIn annoncering
Husk at dine følgere primært bruger sociale medier til underholdning og gerne vil finde information hurtigt og nemt. Derfor bliver teksttunge opdateringer ofte sprunget over til fordel for billeder med korte tekster, som bedre fanger øjet (evt. med et link hvor man kan læse videre på hjemmesiden). Så sørg for så vidt muligt at bruge billeder eller video, som er relevante for det indhold, du deler. Det giver oftest mere interaktion og tiltrækker mere opmærksomhed, så dine opdateringer ikke forsvinder i mængden af konkurrerende opslag fra fx andre virksomheder.
TIP!
Alt efter hvilket image, du gerne vil opnå, kan du overveje at dele billeder fra kontoret, butikken, lageret, eller hvor du ellers har forretning. Dine kunder elsker at få sat ansigt på virksomheden, og det kan resultere i mange visninger og likes på sociale medier. Dette kan øge dine opdateringers eksponering for eksisterende og potentielle kunder og give dem et bedre indblik i din forretning.
Et neutralt sprog kan styrke den professionelle fremtoning, og kan være en fordel for især større virksomheder med en bred målgruppe, hvor man er nødt til at sikre sig, at kommunikationen er forståelig for alle typer af kunder. Disse virksomheder bruger typisk sjældent smileys, udråbstegn eller andre symboler, som kan virke uformelle i deres kommunikation (Besøg evt. Maersk på Facebook).
Andre ønsker et mere afslappet udtryk og bruger gerne de uformelle tegn til at nedtone retorikken og komme tættere på deres kunder. Det kan fx være en fordel for mindre virksomheder, som har bedre mulighed for at kommunikere målrettet til en mere begrænset målgruppe, hvor de derfor kan tillade sig at tilpasse kommunikationen, så sproget matcher kundernes, fx med smileys, hashtags osv. (Besøg evt. Goodpeople på Facebook).
Pointen er, at du bør overveje hvilken tone of voice din virksomhed skal have på sociale medier ud fra din målgruppes behov. Overvej om det giver mening for dig at lave impulsive og uformelle opdateringer, eller det mere neutrale sprog er den vej du vil gå.
Den store fordel ved at markedsføre din virksomhed via sociale medier er, at du kan holde en åben dialog og få umiddelbar feedback på dine kreative ideer, nye produkter, services og meget mere. Vær ikke bange for at opfordre dine følgere til at give dig feedback på fx din Facebook væg – Det skaber høj tillid at du ”tør” udstille virksomheden for åben dialog, og det giver kunderne incitament til at følge dig og engagere sig i dine opslag, hvis de opfatter virksomheden som troværdig og finder indholdet relevant.
For at sikre dig, at dine kunder ved at du er opmærksom på deres kommentarer kan du nævne dem i dine opdateringer eller tagge dem i kommentarer. Eksempelvis i åbne diskussioner, hvor du svarer på deres spørgsmål. Så får de en notifikation om, at du har svaret dem og det sender et signal om, at deres spørgsmål og kommentarer er vigtige for dig. Ville du ikke selv blive en gladere og mere trofast kunde, hvis du havde en følelse af at blive godt behandlet og taget alvorligt i åbent forum?
TIP!
Har du aldrig prøvet at tagge dine følgere på Facebook? Følg instruktionerne fra Facebook.
Det er næsten altid en fordel at svare hurtigt på spørgsmål, kommentarer og især kritik i et åbent forum. Brugere på sociale medier har en forventning om at kunne finde information nemt og hurtigt, så mange vil ikke stille sig tilfreds med at skulle vente flere dage på at få svar fra en virksomhed, hvilket kan resultere i uønsket åben kritik (som ikke altid er berettiget, men som er meget irriterende for virksomheden).
Hvis du ikke har et umiddelbart svar på dine følgeres spørgsmål eller kritik, så svar fx, at du straks undersøger sagen og vender tilbage hurtigst muligt. På den måde er den første kontakt er oprettet, og brugerne vil vide, at virksomheden er opmærksom på problemet. Det køber dig mere tid til at finde det rigtige svar!
Hvis der er tale om, at du får åben kritik, kan du evt. (for at undgå at sagen eskalerer i åbent forum) forsøge at trække samtalen over i en lukket besked på det sociale medie samtalen er opstået eller på mail. Her kan du så give kunden et grundigt svar og har bedre kontrol over situationen. Der har jo desværre været mange eksempler på, at brugere udnytter sociale medier til at presse virksomheder til at ekspedere dem hurtigere eller give dem et bedre tilbud. Der er desværre ingen gylden regel til at undgå dette, men ofte kan kreative svar fra virksomhederne give pote – se fx hvordan YouSee svarede igen til en sur kunde.
Nøglen til succes er at holde tungen lige i munden, vurdere den konkrete situation og give klart udtryk for at du lytter – og reagerer!
Skriv gerne en kommentar eller et spørgsmål - Klik her!
Hvis du har et Professional eller E-commerce abonnement har du adgang til HTML-funktionen. Med den kan du blandt andet let tilføje andre sociale plugins til din hjemmeside som fx LinkedIn, så dine følgere kan dele dit indhold på deres LinkedIn-profiler. Læs mere her: http://www.mono.net/8-maader-at-bruge-html-2014-01-09
//Dit mono team
Tak for dit gode spørgsmål. Du kan nemt linke direkte ind til LinkedIn fra din "footer" i bunden af din hjemmeside ved at klikke på footer-modulet og indtaste URL'en til fx din LinkedIn-profil eller din virksomhedsprofil. Så vil ikonet til LinkedIn automatisk blive synligt i bunden af din side - på alle dine sider - og så vil dine hjemmesidebesøgende let kunne finde dig på LinkedIn.
Fortsat god dag!
//Dit mono team
Jeg kan se der også skulle være en forbindelse mellem Mono og Linkin, men på min side er der bare en forbindelse til Facebook. Hvordan linker jeg til Linkin.
Er der en person hos jer der eventuelt kan programmere linkin siden og samlingen til Mone?
MVH
Per